Je bent hier: Home » Dutch Originals

Zoekresultaten voor 'Dutch Originals'

Zoekresultaten 1 tot 5 van 5
Verfijn zoekopdracht
Categorie Prijsreeks
Rietveld Originals Steltman Rechts
Magnify Rietveld Originals Steltman Rechts
Rietveld Originals Steltman Rechts

Zitmeubilair

Rietveld was zijn architectenloopbaan begonnen met de verbouwing van een juwelierswinkel en hij eindigde ermee. Voor Steltman werd de stoel en zijn spiegelbeeld met een bekleding van wit leer uitgevoerd.
De asymmetrische vorm begrenst de ruimte niet, maar heeft een open structuur zoals Rietveld in de meubelen uit de periode 1918-1924 reeds trachtte te realiseren. De Steltman Rechts, Rietveld Originals.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Steltman (rechts) van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €1964.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Hillebrandt Tuinbank
Magnify Rietveld Originals Hillebrandt Tuinbank
Rietveld Originals Hillebrandt Tuinbank

Banken

De Tuinbank Hillebrandt is in 1936 ontworpen door Gerrit Rietveld.
Deze drie-zits replica is uitgevoerd in originele maatvoering en houtsoort door Rietveld by Rietveld. De Hillebrandt tuinbank is afgewerk met blanke lak. Het zit gedeelte heeft een breedte van 180 cm. De Totale breedte is 196 cm.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Hillebrandt Tuinbank van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €2240.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Berlijn
Magnify Rietveld Originals Berlijn
Rietveld Originals Berlijn

Zitmeubilair

Rond 1923 introduceerde Rietveld twee nieuwe formele elementen in zijn meubel-ontwerpen: de asymmetrie en de opbouw uit vlakken. Beide komen voort uit een consequent doordenken van de eerder gestelde opgave: met gelijkwaardige elementen een open ruimtelijke structuur creeren.
De 'Berlijnse stoel' ontleent zijn naam aan het feit dat deze stoel in 1923 speciaal ontworpen werd voor de tentoonstellingskamer van Rietveld en Huszar in Berlijn. Ook werd deze stoel, die later vaak als 'de plankenstoel' werd aangeduid, in spiegelbeeld uitgevoerd. De stoel uitgevoerd in de kleurencombinatie zwart, donkergrijs, grijs en wit.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Berlijn van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €2025.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Steltman Leder
Magnify Rietveld Originals Steltman Leder
Rietveld Originals Steltman Leder

Loungestoelen

De Steltman stoel uitgevoerd in leer is gebouwd volgens de oorspronkelijke tekening van Rietveld uit 1963. In plaats van het destijds toegepaste skai, is deze stoel bekleed met leer, vervaardigd uit Engelse stierenhuiden.
De Steltman is verkrijgbaar in diverse kleuren uit de Misto collectie van Ohman. Bent u geinteresseerd in de overige kleuren? Neem dan contact met ons op. De getoonde versie is camel met nummer 3399.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Steltman leder van Rietveld by Rietveld, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.

 
 

Prijs: €2399.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Militaire Tafel 84x80
Magnify Rietveld Originals Militaire Tafel 84x80
Rietveld Originals Militaire Tafel 84x80

Tafel Eetkamer

Rietveld ontwierp de Militaire Tafel duidelijk in dezelfde stijl als de militaire stoel gezien de wijze van verbinding van de stijlen en de lengteregels.
Het blad rust niet direct op de lengteregels maar op een aantal smalle dwarsleggers waardoor een lichte, ruimtelijke constructie ontstaat. Rietveld experimenteerde hiermee reeds in 1918 bij de tafel voor het interieur van B. de Ligt.
Voor diverse uitvoeringen kunt u kijken in de keuzebalk onder het kopje uitvoering.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Militaire tafel van Rietveld by Rietveld, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV "onderdeel van Deal BV" is officieel Rietveld by Rietveld dealer.

 
 

Prijs: €2225.00
 


Bestellen »

Zoekresultaten 1 tot 5 van 5