Je bent hier: Home » Dutch Originals

Zoekresultaten voor 'Dutch Originals'

Zoekresultaten 1 tot 4 van 4
Verfijn zoekopdracht
Categorie Prijsreeks
Rietveld Originals Steltman Rechts
Magnify Rietveld Originals Steltman Rechts
Rietveld Originals Steltman Rechts

Zitmeubilair

Rietveld was zijn architectenloopbaan begonnen met de verbouwing van een juwelierswinkel en hij eindigde ermee. Voor Steltman werd de stoel en zijn spiegelbeeld met een bekleding van wit leer uitgevoerd.
De asymmetrische vorm begrenst de ruimte niet, maar heeft een open structuur zoals Rietveld in de meubelen uit de periode 1918-1924 reeds trachtte te realiseren. De Steltman Rechts, Rietveld Originals.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Steltman (rechts) van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €1964.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Berlijn
Magnify Rietveld Originals Berlijn
Rietveld Originals Berlijn

Zitmeubilair

Rond 1923 introduceerde Rietveld twee nieuwe formele elementen in zijn meubel-ontwerpen: de asymmetrie en de opbouw uit vlakken. Beide komen voort uit een consequent doordenken van de eerder gestelde opgave: met gelijkwaardige elementen een open ruimtelijke structuur creeren.
De 'Berlijnse stoel' ontleent zijn naam aan het feit dat deze stoel in 1923 speciaal ontworpen werd voor de tentoonstellingskamer van Rietveld en Huszar in Berlijn. Ook werd deze stoel, die later vaak als 'de plankenstoel' werd aangeduid, in spiegelbeeld uitgevoerd. De stoel uitgevoerd in de kleurencombinatie zwart, donkergrijs, grijs en wit.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Berlijn van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €2025.00
 


Bestellen »

Rietveld By Rietveld Gispen Tafel 180x90
Magnify Rietveld By Rietveld Gispen Tafel 180x90
Rietveld By Rietveld Gispen Tafel 180x90

Tafel Eetkamer

Geinspireerd door de Mondial stoel ontwierp Wiro van Vilsteren voor Gispen een tafel die een perfecte combinatie oplevert.
De heldere lijnen van Rietvelds Mondial, zijn vertaald in een even elegante als functionele tafel. Het tafelblad is van zwart HPL. Het onderstel is te krijgen in de Rietveld kleuren.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Gispen van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.
BigBrands BV is officieel Rietveld Originals dealer.

 
 

Prijs: €1910.00
 


Bestellen »

Rietveld Originals Steltman Vilt
Magnify Rietveld Originals Steltman Vilt
Rietveld Originals Steltman Vilt

Loungestoelen

De Steltman stoel uitgevoerd in vilt is gebouwd volgens de oorspronkelijke tekening van Rietveld uit 1963. In plaats van het destijds toegepaste skai, is deze stoel bekleed met vilt (Vilano) van De Ploeg. Met deze stoffenleverancier heeft Rietveld een lange historie. Zo ontwierp hij in 1957 de weverij van De Ploeg in Bergeijk en maakte hij voor verschillende beklede meubels gebruik van de stoffen van De Ploeg. De Steltman Vilt heeft door de toegepaste stoffering een bijzondere uitstraling en is verrassend comfortabel.
De Steltman Vilt is verkrijgbaar in 4 kleuren uit de De Ploeg Vilano serie: blauw, rood, beige en geel.
Mocht u meer informatie wensen omtrent de Steltman Vilt van Rietveld Originals, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen zorgen voor aanvullende informatie.

 
 

Prijs: €1748.00
 


Bestellen »

Zoekresultaten 1 tot 4 van 4